Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2007 13:18 - една трагедия :( за левски 1914 :(
Автор: ismailov Категория: Други   
Прочетен: 518 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 03.12.2007 13:19


Станимир Стоилов и Наско Сираков подадоха оставки, но не съвсем
Феновете гарантират “дългосрочен конфликт” с Батков, ако спортно-техническото ръководство бъде изгонено
Диан Нейков
3 Декември 2007

Наставникът на "Левски" Станимир Стоилов и изпълнителният директор Наско Сираков подадоха оставки, след като собственикът на клуба Тодор Батков поиска това от цялото спортно-техническо ръководство на "сините". Това става ден след загубата от ЦСКА с 1:0 и безнадеждното отдалечаване от титлата. Развитието на събитията обаче поставя под въпрос напускането на Стоилов и Сираков.

Информацията за оставките бе публикувана на сайта на клуба.
"Водени от лоялност и коректност към клуба подаваме своите оставки пред Управителния съвет и лично на собственика на клуба. През тези три години и половина работихме като екип за успехите на "Левски". Благодарим горещо на милионите привърженици на "Левски" за безрезервната подкрепа и обич!", се казва в изявлението на спортно-техническия щаб.

По-късно в понеделник обаче Станимир Стоилов загатна, че ще остане начело на тима. "Не сте разбрали правилно собственика и нас. Той не е искал оставки. Току-що говорихме. Мисля, че няма да имам проблеми да остана", довери Мъри пред журналисти. "Искам повече време. Ще потърся нови футболисти и ще градя нов отбор. Няма да е лов на вещици", добави той. В интервю за Канал 3 Стоилов обясни, че той и Сираков са имали устна договорка, според която Батков може да им поиска оставките в момента, в който прецени, че не вършат работата така, както трябва.

“Достатъчно е да ни каже и без да влизаме в подробности, и без да се съобразяваме с никакви договори или претенции към клуба, защото това е нашият клуб, си подаваме оставките”, добави Стоилов.

“Смятам, че не е важно кой ще е треньор, а Левски да стъпва на една правилна основа. В сряда на УС ще се разговаря и тогава ще се вземе окончателно решение. Ако имаме единомислие и вървим както до сега в една посока, можем да продължим. Ако президентът прецени, няма да продължим. Така че, това е истината. Няма нищо сензационно. Не е имало никакви скандали”, опита да успокои феновете Стоилов.

“Ние най-добре знаем, че нещата не вървят така, както на нас ни се иска. Като треньор виждам и грешки, и това, че Левски не играе футбола, който на мен ми се иска”, добави треньорът в оставка.

До сряда, когато от чужбина се завръщане Тодор Батков, заниманията на отбора ще се водят от помощниците на Стоилов – Цанко Цветанов и Емил Велев.

Изпълнителният директор на сините Наско Сираков коментира, че няма отбор, който да е само на върха. “Аз искам да благодаря на нашите фенове за изключителната подкрепа, която оказаха на цялото спортно-техническо ръководство. Аз мисля, че с нашата работа успяхме да им доставим тази радост, за която бяхме дошли в Левски”,

“Щом Батков преценява, че не го задоволява работата ми, аз съм длъжен да се съобразя с това и днес веднага си връчих оставката в клуба. Стискаме си ръцете и се разделяме като приятели”, заяви Сираков. Той даде да се разбере, че Левски е единственият футболен клуб, за който ще работи. “Убеден съм, че Левски като футболен потенциал и материал има изключителни футболисти. Не очаквам никакъв срив в отбора. За мен не съществува алтернатива като националния отбор”, заключи Сираков.

Отговорникът за финансите в клуба Константин Баждеков заяви, че всичко ще се изясни в сряда, когато Батков се върне от чужбина. “Повече не мога да кажа. В настоящия момент всички трябва да бъдат сигурни, че ще бъдат взети правилните решения. Никой не трябва да си мисли, че става въпрос за катастрофа или разпадане на Левски", заяви той. И заключи, че в клуба не е мислено за нов треньор, “тъй като нещата в Левски винаги са били планирани в перспектива”.

Футболистите бяха изненадани от решението на Батков. Част от тях декларираха подкрепа за спортно-техническото ръководство и поеха вината за загубата във “вечното дерби”.

Най-влиятелната групировка в сектор “Б” - София-Запад не остана безучастна към случващото се в отбора. В нарочна декларация феновете заявяват безрезервната си подкрепа към Стоилов и Сираков и виждат виновниците за загубата в “изчерпаните” футболисти – Телкийски, Йовов и Домовчийски.

“Г-н Батков, отстраняването на спортно-техническия щаб Ви гарантира сериозен и дългосрочен конфликт със сектор "Б", от който, уверяваме Ви, няма да излезете победител, защото макар и да давате пари за отбора, Вие не сте негов собственик. Левски е на хората, които го подкрепят безрезервно, включително и в мачове като вчерашния, а не си тръгват преди последния съдийски сигнал, г-н Батков”, заявяват от клубът на привържениците София-Запад.



Тагове:   трагедия,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ismailov
Категория: Технологии
Прочетен: 341799
Постинги: 204
Коментари: 15
Гласове: 139
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930